RA2023 homebanner NL

Activiteitenrapport 2023

"Brussel in het hart van de Belgische gezondheidszorg”

In 2023, een jaar waarin veerkracht en aanpassingsvermogen nog steeds op de proef werden gesteld, bleef onze federatie een essentiële rol spelen door in te zetten op samenwerking en kwaliteitsvolle zorg voor iedereen. Al onze activiteiten staan opgenomen in ons activiteitenrapport, raadpleeg het hier!

Veel leesplezier! 


Nieuws

Alle nieuws
 • 08 juli 2024

  Job NL

 • 06 juni 2024
  Persbericht

  Buitensporige wachttijden in Brussel voor onderzoeken medische beeldvorming

  De Brusselse acute ziekenhuizen zijn verontwaardigd over de beslissing van minister Frank Vandenbroucke om geen enkel bijkomend MRI-toestel toe te kennen aan Brussel.


 • 04 juni 2024
  Programmatie van het ziekenhuiszorgaanbod

  document

  Programmatie van het ziekenhuiszorgaanbod

  De programmatie van het ziekenhuisaanbod maakt het mogelijk om het zorgaanbod af te stemmen op de zorgvraag.

  pdfDocument downloaden

   

 • 15 november 2023
  Persbericht

  Brusselse en Belgische ziekenhuizen massaal in het rood

  Wanneer zal de overheid reageren?

  De jaarlijkse MAHA-studie van Belfius toont voor boekjaar 2022 een dramatische verslechtering van de financiële situatie van de Belgische algemene ziekenhuizen.

  Bijna 60% van de algemene ziekenhuizen ging in 2022 in het rood. Dit is een verdubbeling vergeleken met vorig jaar. Voor GIBBIS, die de Brusselse ziekenhuissector vertegenwoordigt, is dit de kroniek van een aangekondigde catastrofe. Een situatie die eerder vroeg dan laat een impact zal hebben op de kwaliteit van de zorg. Het is tijd om nu te handelen!

Memorandum 2024

Memorandum GIBBIS

Raadpleeg vanaf nu ons volledig memorandum of de samenvatting ervan via onderstaande links. GIBBIS blijft ter beschikking om verder uit te wisselen over zijn voorstellen. Raadpleeg het hier!

Veel leesplezier! 


Plan d'attractivité 2023

Globaal attractiviteitsplan in 25 acties

Ontdek vanaf nu ons volledig attractiviteitsplan. Raadpleeg het hier!.

Veel leesplezier! 


animation

 

twitter

Volg ons op Twitter!

@GIBBIS_asbl_vzw

Leden

RSS (RIZIV)

Campagne ‘Digital-In-Health’: oproep aan zorgverleners om mee op de kar te springen van digitaal ondersteunde zorg Digitale medische technologieën zijn niet meer weg te denken uit onze zorg. Ze helpen om patiënten betere zorg en meer levenskwaliteit te bieden. Voor zorgverleners vormen ze een belangrijk instrument dat hen ondersteunt in hun dagelijkse werk.
Om de mogelijkheden van digitaal ondersteunde zorg nog beter bekend te maken bij zorgverleners en hen uit te nodigen om mee op de kar te springen, organiseerden we de voorbije maanden de campagne “Digital-In-Health” in de Belgische medische pers, samen met sectorfederaties beMedTech en Read More
Een arbeidsongeschiktheidsattest versturen: digitaal en eenvoudiger via Mult-eMediatt Schrijft uw huisarts u ziekteverlof voor? U kan voortaan vragen om uw arbeidsongeschiktheidsattest rechtstreeks elektronisch naar het ziekenfonds of Medex te versturen, op een snelle, veilige, maar vooral een eenvoudigere manier!
Administratieve vereenvoudiging staat centraal in federale projecten rond gezondheidszorg. Elektronisch medicatie voorschrijven of behandelingen factureren zijn slechts twee voorbeelden van deze nieuwe eGezondheid-realiteit. Tegenwoordig past het elektronisch versturen arbeidsongeschiktheidsattest in diezelfde logica dankzij "Mult-eMediatt", een nieuwe toepassing die het RIZIV, het eHealth-platform, Medex en het Intermutualistisch College (NIC) ontwikkelden. Die Read More
Zorgverleners: vul uw gegevens aan op ProGezondheid We roepen alle zorgverleners, met of zonder RIZIV-nummer, op om hun gegevens aan te vullen op ProGezondheid, het portaal van het RIZIV en de FOD Volksgezondheid. Zo kunnen we optimaal communiceren en snel coördineren in het geval van een nieuwe crisis. Zorgverleners zonder RIZIV-nummer kunnen vanaf nu hun werkadressen beheren via een module waarin hun gegevens grotendeels vooraf zijn ingevuld, dankzij de kruising met gegevens uit andere databanken.
« Stap voor stap, weer op weg naar werk » : We herlanceren onze campagne over terug aan de slag gaan tijdens arbeidsongeschiktheid Opnieuw aan het werk gaan kan ingewikkeld en intimiderend lijken voor iemand in arbeidsongeschiktheid. Daarom lanceerden we eind 2023 een communicatiecampagne op sociale media over de verschillende mogelijke manieren om terug aan het werk te gaan voor mensen die meer of minder dan een jaar in arbeidsongeschiktheid zijn én die opnieuw aan het werk willen. Op 23 mei herlanceren we deze campagne.
Werk is een tastbaar en belangrijk element dat een positieve bijdrage kan leveren aan het genezingsproces. Ons doel is Read More