ExecSummary cover NL

Meer waarde in de zorg

Memorandum met het oog op de verkiezingen van 26 mei 2019.

Lees meer...

 

RA2018 Cover NL

GIBBIS publiceert zijn activiteitenrapport voor het jaar 2018

Lees meer...

 

Nieuws

Alle nieuws
 • 17 juni 2019
  Brusselse week van de e-gezondheid

  Van 17 tot 21 juni vindt de Brusselse week van de e-gezondheid plaats, om Brusselse patiënten bewust te maken van het belang van het delen van hun medische gegevens langs het Brussels Gezondheidsnetwerk.
  Dit netwerk verbindt alle Brusselse ziekenhuizen en ruim 10.000 zorgverstrekkers met elkaar en zorgt er zo voor dat de medische gegevens van patiënten langs elektronische weg gedeeld kunnen worden. Het Brussels Gezondheidsnetwerk is uiteraard verbonden met de andere regionale netwerken en is overal in België geldig. Vandaag zijn er 760.000 patiënten aangesloten en 31 miljoen documenten gepubliceerd, en dit op een beveiligde en 100 % vertrouwelijke manier. Sinds 2019 krijgen patiënten zelf ook toegang tot de inhoud van bepaalde documenten. Met dit initiatief krijgen artsen een globaal overzicht van de gezondheidshistoriek van de patiënten, die door de beschikbaarheid van deze informatie kunnen rekenen op een betere behandeling.
  Abrumet patient subs


   

 • 24 mei 2019
  36e Congres Hospitals.be - 19.06.2019

  IN DE TOEKOMST OPTEREN VOOR EEN LAAGDREMPELIG OF EXCELLENT ZIEKENHUIS ?
  Wij herinneren u eraan dat de Belgische Vereniging van Ziekenhuizen (BVZ) u uitnodigt voor haar jaarlijks congres op 19 juni 2019 van 9u00 tot 17u00 in het Square Meeting Center te Brussel.
  We hebben net het volledig programma ontvangen.  Vergeet niet om in te schrijven.
  Programma en inschrijving

 • 01 april 2019
  De klinische netwerking - Publicatie van de wet van 28 februari 2019

  De wet van 28 februari 2019 tot wijziging van de gecoördineerde wet van 10 juli 2008 op de ziekenhuizen en andere verzorgingsinrichtingen, wat de klinische netwerking tussen ziekenhuizen betreft.
  Gelieve in bijlage een overzicht van de hoofdlijnen van de hervorming te willen vinden alsook de publicatie in het Belgisch Staatsblad.
  Focus: De klinische netwerking
  Publicatie BS

Gezondheidsinstellingen Brussel - GIBBIS

Welkom op de website van GIBBIS, Gezondheidsinstellingen Brussel Bruxelles Institutions de Santé

GIBBIS is de pluralistische werkgeverskoepel van de private social profit gezondheidsinstellingen van het Brussels Gewest.

Wij vertegenwoordigen 48 instellingen, verspreid over meer dan 50 sites in de 19 gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Lees meer...

 


 

twitter

GIBBIS lanceert zijn Twitter-account ter gelegenheid van de publicatie van zijn eerste activiteitenverslag.
Volg ons! 

@GIBBIS_asbl_vzw

animation

Leden

RSS (RIZIV)