Een nieuwe federatie

Op woensdag 18 januari hebben de CBI (Coördinatie van Brusselse Instellingen voor Welzijnswerk en Gezondheidszorg) en het VPZB (Verbond van de Private Ziekenhuizen van België) officieel de fusie aangekondigd van hun Brusselse activiteiten in de schoot van GIBBIS. Die afkorting staat voor Gezondheidsinstellingen Brussel Bruxelles Institutions de Santé.

De naam en het logo van onze nieuwe federatie zijn onthuld tijdens een bijzonder evenement, op de site van UCL Brussel.

De avond kan gerust een succes worden genomen – zowel wat de organisatie betreft als de kwaliteit van de sprekers.
Bovendien hebben we ons mogen verheugen in de aanwezigheid van de Brusselse Ministers Didier Gosuin en Guy Vanhengel en van Dr Bert Winnen, de kabinetschef van Minister Maggie De Block, naast de vele vertegenwoordigers van onze leden, partners en andere medespelers in de gezondheidszorg.

In het gezelschap van Dr Patrick Gérard, onze Voorzitter, en Ondervoorzitter Bruno Lefébure, hebben Algemeen directeur Jean-Noël Godin en Directeur Christian Dejaer de opdracht en de diensten van GIBBIS uiteengezet, als pluralistische werkgeverskoepel van de private social profit gezondheidsinstellingen van het Brussels Gewest. Ze hebben daarbij ook de uitdagingen belicht, waar onze vereniging voor staat.

Het succes van het event is zeker mede te danken aan de boeiende en inspirerende toespraak van Jo De Cock, Administrateur-generaal van het RIZIV, over “De bouwstenen voor het ziekenhuis van de toekomst”.

Het GIBBIS-team

 

Naar de foto's