ExecSummary cover NL

Meer waarde in de zorg

Memorandum met het oog op de verkiezingen van 26 mei 2019.

Lees meer...

 

Op 26 mei 2019 worden belangrijke verkiezingen gehouden: de kiezer wordt uitgenodigd om zijn vertegenwoordigers te kiezen in alle parlementen die deel uitmaken van onze federale staat. Het belang daarvan kan niet voldoende benadrukt worden, aangezien de bevoegdheden inzake gezondheid verspreid zijn over zowel het federale niveau als de gewesten en de gemeenschappen. Als actor of belanghebbende in de gezondheidszorg hebt u ongetwijfeld oog voor de bescherming van een gezondheidszorg die de patiënt daadwerkelijk centraal stelt

Als vertegenwoordiger van de private social profit gezondheidsinstellingen in Brussel wil GIBBIS een constructieve bijdrage leveren aan de dialoog en de besluitvorming van de verschillende instanties van het land die bevoegd zijn voor gezondheidszorg. 

De vraag naar zorgverlening blijft maar groeien en vormt een echte uitdaging. De kwaliteit van de zorgverstrekking in België is uitstekend en dat moet in de toekomst ook zo blijven. We willen dat alle patiënten kunnen blijven genieten van een kwalitatieve zorgverlening, ongeacht waar ze zich bevinden. We pleiten voor een organisatie van de zorgverstrekking die uitgaat van de patiënt en aangepast is aan zijn behoeften, ondersteund door een financiering die gericht is op kwaliteit en resultaten. Met, uiteraard, meer personeel ten dienste van de patiënt. Want kwaliteit begint voor alles bij het menselijke. 

Om een hoogkwalitatieve gezondheidszorg aan te kunnen bieden is een echt maatschappelijk engagement nodig. Daar bent u zeker niet ongevoelig voor: de zorgverlening mag niet langer gezien worden als een kost, maar wel als een investering. 

Om dat te kunnen bewerkstelligen vragen we een vereenvoudiging van de reglementering die vandaag de ontwikkeling belemmert van oplossingen die niet alleen innovatief zijn, maar ook de patiënt ten goede komen. 

Omdat de kwaliteit van de zorgverstrekking ten gunste van de patiënt onze absolute prioriteit moet blijven, wil GIBBIS concrete voorstellen op tafel leggen. We nodigen u graag uit om deze in de hiernavolgende pagina’s te ontdekken. En wij hopen u te kunnen overtuigen, er samen met ons voor te gaan.